Navigare
Home Page
Intrebari frecvente
Vizitator
Articole
Forum Studentii
DESFASURARE EXAMENELOR
Biblioteca
Link-uri Web
Stiri
Contactati-ne
Galerie foto
Cautare
Adresele centrelor teritoriale FR
Timp Liber
Download
Sarbatori Pascale
Bancuri Studentesti
Felicitari Deosebite
Jocuri Online
Invitatie
Termeni si conditi
Conectare
Utilizator

ParolăŢi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Utilizatori conectaţi
Vizitatori conectaţi: 2

Membri conectaţi: 0

Membri înregistraţi: 10,098
Cel mai nou membru: ANDREESCU MARIA
Tv & Radio Online
Alege un canal tv sau Radio
start player pentru vizionare

Random Photo
Inchidere site

Acest site se va inchide pe data de 2018-07-07 Va multumim

BODY MIND SPIRIT FESTIVAL 2-4 MARTIE 2012

BODY MIND SPIRIT FESTIVAL 2-4 MARTIE 2012

SALA PALATULUI – BUCURESTI

INTRAREA LIBERA !

Astrologie cu Minerva – Sambata 3 martie ora 12.00-16.00

- Duminica 4 martie ora 12.00-16.00

http://astrologiecuminerva.blogspot.com/

Prezentare Iuri Floroiu – “Pasi spre initiere” – Sambata 3 martie ora 10.00-11.00

Inscrie-te aici : http://www.bodymindspiritfestival.ro/prezentari/

Prezentare Cristian Pompei si Mihai Voropchievici – “Secretele autocunoasterii prin semnele corpului” – Sambata 3 martie ora 11.00-12.00

Inscrie-te aici: http://www.bodymindspiritfestival.ro/prezentari/

Prezentare Contele Inccappucciato – “Cunoasterea caracterului si temperamentului prin astrologie” - Duminica 4 martie ora 10.00-11.00

Inscrie-te aici: http://www.bodymindspiritfestival.ro/workshop/

Conferinta sustinuta de Oreste “La sfarsit va fi inceputul” – Duminica 4 martie ora 14.00 -15.30

Inscrie-te aici: http://www.bodymindspiritfestival.ro/workshop/

Cu participarea speciala a d-lui Gheorghe Iovu – muzica terapeutica - http://gheorgheiovu.ro/

Poti achizitiona cartea “Sport, Dieta & Vedete” si obtine un autograf de la Florentina Opriswww.florentina.ro

Demonstratie de taichi – Clubul sportiv “Chinese Shaolin Kung Fu” – Antrenori Bogdan Todirita si Adrian Sarbu – “Autoaparare si taichi” - Sambata 3 martie ora 16.00-17.00

- “Sanatate si longevitate prin taichi” – Duminica 4 martie ora 16.00-17.00

www.bodymindspiritfestival.ro

BODY MIND SPIRIT FESTIVAL 2-4 MARTIE 2012

BODY MIND SPIRIT FESTIVAL 2-4 MARTIE 2012

SALA PALATULUI – BUCURESTI

INTRAREA LIBERA !

Vrei sa scapi de stres in cateva minute ? Sau iti doresti sa slabesti ? Vrei sa descoperi ultimele tendinte in materie de suplimente nutritive? Sau pur si simplu ti-ar placea sa realizezi cat de puternic esti din punct de vedere mental ? Sau poate ar fi interesant sa afli cum sa-ti gasesti sufletul pereche sau cum sa ai o comunicare mai buna cu cei din jur ?

Invata cum sa-ti construiesti acasa un mini spa, gaseste calea catre fericire sau imbunatateste-ti cariera.

De la produse naturiste si cosmetice la psihologie si dezvoltare personala, in cadrul Body Mind Spirit Festival exista cate ceva pentru fiecare vizitator interesat de un stil de viata mai sanatos si mai implinit.

Fie ca esti in cautare de informatii sau de inspiratie Body Mind Spirit Festival te invita sa-ti stimulezi mintea, sa-ti revitalizezi corpul si sa-ti implinesti sufletul.

Toate acestea cu expozanti de top, traineri de inalta tinuta, asociatii sportive de renume si artisti talentati.

Vino si tu pe 2-4 martie 2012, la Body Mind Spirit Festival pentru a-ti lua portia de sanatate, relaxare si echilibru !

www.bodymindspiritfestival.ro

Rețetă sigură pentru un examen de succes

1. Învățați logic! Nu vă va ajuta cu nimic dacă memorați mecanic. Când învățați, puneți-vă în permanență întrebarea „Ce aș scrie dacă aș avea acest subiect la examen?” Încercați să vă structurați răspunsul! Totodată, trebuie să vă stabiliți un nivel echilibrat al aspirațiilor, să nu vă propuneți lucruri imposibile.

2. Cu o zi înainte de examen, trebuie să vă relaxați: faceți o plimbare, ascultați muzică, discutați despre lucruri ce vă fac plăcere, faceți sport! Concentrați-vă pe orice altceva în afara muncii intelectuale!

3. Odihniți-vă! Nu stați, cu o seară înainte, până la miezul nopții. Există o curbă a uitării: uitarea este maximă în primele 24 de ore după învățare. Dacă vreți să îngrășați porcul în ajun, luați în calcul faptul că, în timpul examenului, ați putea uita tot.

4. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți, în timpul examenului, este să „survolați” subiectele. Vedeți despre ce este vorba, încercați să împărțiți materia pe unități de conținut, pe elemente mai importante și împărțiți-vă timpul de lucru!

5. Nu vă concentrați pe emoțiile pe care le simțiți, pe eventualul tremur al mâinilor sau pe ușoara senzație de greață. Concentrați-vă pe ce aveți de făcut! Altfel, riscați să supradimensionați senzațiile fizice și să vă înrăutățiți singuri starea. Trebuie să vă gestionați emoțiile!

6. Nu transformați ciorna într-o a doua lucrare, scrisă mai urât. Ciorna trebuie să fie un fel de schemă, o hartă conceptuală, în care să fie trecute noțiunile importante și relațiile dintre ele.

7. Gestionați-vă timpul! Dacă, de exemplu, aveți 3 subiecte de rezolvat, stabiliți ordinea în care vreți să le rezolvați și timpul orientativ pe care îl alocați fiecărui subiect. În funcție de modul de lucru pe care îl aveți, alegeți fie subiectul mai ușor, fie pe cel mai amplu sau mai bine punctat. Încercați, însă, să nu depășiți timpul pe care l-ați estimat inițial! Criza de timp este catastrofală și poate duce la tulburări de atenție și de concentrare. Emoțiile în exces duc la blocaje! Ați putea, pentru a preveni acest lucru, să vă autotestați înainte de examene. Părinții ar putea juca rolul profesorilor și ar putea să vă impună un timp precis pentru rezolvarea unor subiecte.

8. După examen, evitați discuțiile cu colegii. Cel mai bine ar fi să vă duceți acasă și să încercați să vă evaluați singuri. Atunci informația e proaspătă și verificarea e cea mai corectă.

9. Între probele unui examen, nu mai învățați. Dacă aveți examen pe domeniu umanist și aveți scheme ale lecțiilor, vizualizați-le.

Dacă aveți examen la matematică, recapitulați doar modalitățile de rezolvare a problemelor.

10. În eventualitatea unui eșec, nu priviți situația ca fiind fără scăpare. Orice eșec trebuie consumat și depășit. Trebuie să vă remontați cât mai repede. Altfel, riscați să intrați în stări mult mai dificile, chiar în depresie.


Sfaturile aparțin doamnei profesoare Elena Bonchiș, președinta Comisiei de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, Colegiul Psihologilor din România

 1 decembrie Ziua Nationala a Romaniei


1 decembrie Ziua Nationala a Romaniei


Atat in tara cat si in strainatate au loc ceremonii si evenimente care marcheaza aceasta data importanta.  Din punct de vedere istoric la 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1228 delegati, si sprijinita de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o Rezolutiune care consfinteste unirea tuturor romanilor din Transilvania si intreg Banatul cu Romania.

nationala a tuturor romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca, adunati prin reprezentantii lor indreptatiti la Alba Iulia in ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decreteaza unirea acelor romani si a tuturor teritoriilor locuite de dansii cu Romania. Adunarea proclama indeosebi dreptul inalienabil al natiunii romane la intreg Banatul, cuprins intre Mures, Tisa si Dunare.”

ot in acelasi an, sub conducerea Regelui Ferdinand I, romanii de pretutindeni s-au unit intr-un singur stat.

Institutiile de stat, Presedentia si Guvernul sarbatoresc aceasta data cu mare fast. Cu ocazia Zilei Nationale vor fi organizate parade militare, defilari, zboruri demonstrative ale Fortelor Aeriene. Spectacolul defilarilor este impresionant, un mare numar de militari din cadrul Armatei Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza  ne vor da masura mandriei nationale.

In Bucuresti vor avea loc depuneri de coroane la Mormantul Ostasului Necunoscut si la Monumentul Eroilor Militari. Ceremoniile solemne sunt urmate de paradele militare.

De altfel, in aceasta zi sunt asteptati la Arcul de Triumf pentru a urmari acest spectacol impresionant.

De ce Arcul de Triumf?

Impresionantul monument a fost proiectat de Petre Antonescu si construit in perioada 1921-1922. Intre anii 1935-1936 a fost renovat. Rolul sau este acela de a ne reaminti de victoria Romaniei in primul razboi mondial. Dealtfel, este foarte bine de stiut ca exista si alte monumente in Bucuresti care ne aduc aminte de sacrificial eroilor neamului in Primul Razboi Mondial, de dorinta extraordinara de unitate, de demnitatea unui popor maret. Poate de aceea ar tebui sa le cunoastem si sa le acordam respectful cuvenit. Astfel, in Parcul Carol se afla Mausoleul si Mormantul Eroului Necunoscut. La Alba Iulia se afla impresionanta Catedrala a Incoronarii. La Marasesti Mausoleul ne aduce aminte ca Pe aici nu se trece, fara sa nu ne amintim de sacrificial bravilor soldati romani. Crucea de pe Caraiman este inchinata memoriei Eroilor Neamului.

Din punct de vedere istoric constructia sa este legata de momentul incoronarii regelui Ferdinand I si a reginei Maria. Timpul avut la dispozitie a fost foarte scurt, a fost turnata o constructie din beton armat iar basoreliefurile exterioare au fost realizate din ipsos. Alegerea nu a fost tocmai cea mai buna, in scurt timp, aspectul impresionantului monument degradandu-se.In 1932 au inceput lucrarile de restaurare, iar arhitectul Antonescu a modificat planurile initiale, optand pentru un aspect mai sobru.

Imaginea actuala i-o datoram unui grup de artisti de renume precum Ion Jalea, Dimitrie Paciurea, Costin Petrescu, Mac Constantinescu, Alexandru Calinescu si Constantin Baraschi.

 

Cele mai noi discuţii active în forum
  Discuţie Vizualizări Răspunsuri Ultima postare
Disertatie,licenta,proiecte...
Masterate
5795 0 Enachescu Olivia
26.01.2014 12:41
Diverse
Licenta
7863 1 Enachescu Olivia
26.01.2014 12:31
Materii examene restante si...
Anul III (DAP)
30672 7 adrian_oltean
25.03.2012 11:25
Informati
Photobucket . . Photobucket . . Photobucket . . Photobucket . . Spiruharet-vn.ro ..
Ceas
Informati
Photobucket
FAVORIT
Curs BNR
Sondaj membri
Taxele sunt prea mari ?

da
da
0% [0 Voturi]

nu
nu
0% [0 Voturi]

nu stiu nu raspund
nu stiu nu raspund
0% [0 Voturi]

Voturi: 0
Trebuie să te conectezi pentru a vota.
Pornit: 20 ianuarie 2013 20:10

Arhiva de sondaje
Diploma
Expo Timisoara
spiruharet-vn parteneri
Padina Fest
spiruharet-vn parteneri
Parteneri Media